Τσίπρας:Πατώντας πλέον σταθερά βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό

ЁяՓɁӇ ԇӠБϔSǓ ͏̏ՠÉ`ԇ͠MJϕ։Ӈ ԙ͠Րőבř͙̅͠͏ɊϊՑə͠PϠԏ͠БυđϠԇӠʮϮ ԏՠӕщƁ KŎǠԓɐс ԧ��顠�᭡꯽� ���읭�骯굱龭 �筠ԥ�砲5 ɯ��12 ��破� 䱯Ϯ �ӕщƁ, kݮ粠Գ߰  (EUROKINISSI)

Σε άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις» για τον ένα χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. εκτιμά ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη της ανασυγκρότησης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ανασυγκρότηση της χώρας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχίας της.

Παράλληλα,ο πρωθυποργός ,χαρακτηρίζει την 25η του Γενάρη, ιστορική ημέρα «Είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του. Και επιφόρτισε για πρώτη φορά την Αριστερά με την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της μακράς, δύσκολης, μα και ελπιδοφόρας πορείας. Μιας πορείας οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με την ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου και δίκαιου κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στο πλευρό των πολιτών και των δυνάμεων του τόπου», επισημαίνει.

Επίσης,ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς ανέλαβε στις 25 Ιανουαρίου ιστορικές ευθύνες, όχι μόνο για το λαό αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Αριστερά.

Συγκεκριμένα,αναφέρει«Είχαμε συνείδηση ότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα ήταν ένας αγώνας για ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωρίζαμε ότι η προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη είχε στραμμένη την προσοχή και τις προσδοκίες της σε εμάς. Δεν μας επιτρεπόταν να αποτύχουμε. Γι΄ αυτό επιλέξαμε να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας, αναλαμβάνοντας βάρη που δεν μας αναλογούσαν. Ο δρόμος, ωστόσο άνοιξε. Στην Ευρώπη δεν είμαστε πια μόνοι. Προχωράμε με συμμαχίες που ισχυροποιούνται συνεχώς, διαμορφώνοντας μια πραγματική δυναμική συνολικής αλλαγής των συσχετισμών».

Επιπλέον.ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης, «χρονιά ρήξης με το παλιό».

«Πατώντας, πλέον, σταθερά, βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία την αξιολόγηση επιταχύνοντας την ελάφρυνση του χρέους. Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχία μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, εκτιμά μεταξύ άλλων και τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑαποτελεί πια μια έμπειρη, αριστερή δημοκρατική παράταξη που εκπροσωπεί τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, τον κόσμο της δημιουργίας και της καινοτομίας».

«Με πίστη στις δυνάμεις μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνική δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη» αναφέρει κλείνοντας.

Σχετικά Νέα