Λαφαζάνης:Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο από την ακύρωση του μνημονίου

lafazanis

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας,Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στη Ρόδο,τόνισε ότι «τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους δεν είναι κομματικά μπλόκα. Ζούμε μια πραγματική παλλαϊκή αγροτική εξέγερση» .«Εξίσου πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό είναι οι κινητοποιήσεις του επαγγελματικού κόσμου, ο οποίος σπάει τις παραδοσιακές συντηρητικές εκπροσωπήσεις και βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό και κινηματικό αναβρασμό.

Παράλληλα,ο κ.Λαφαζάνης είπε» Το δικό μας μήνυμα στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στη νεολαία είναι να δώσουν στον αγώνα τους έναν όσο το δυνατό πιο σαφή, πιο συνεπή και πιο συνολικό δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό, διότι μόνο αυτός ο προσανατολισμός είναι ο δρόμος, ώστε ο αγώνας τους να γίνει αποτελεσματικός και νικηφόρος και να δώσει μια νέα προοπτική στον τόπο».

Επίσης,ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, καλώντας την να πάρει πίσω τα μέτρα.

«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως πίσω το αντιασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο των προτάσεων της, πράγμα που σωστά θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου οι αγρότες, τότε σε λίγο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τον στυγνό αυταρχισμό, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση της» κατέληξε.Το δίλημμα για την κυβέρνηση: απόσυρση των μέτρων ή ήττα, κατάρρευση και πτώση της μέσα από την γιγάντωση των κοινωνικών αντιδράσεων, είναι όχι μόνο υπαρκτό αλλά και αμείλικτο.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο από την ακύρωση του μνημονίου και του συνόλου των μνημονιακών δεσμεύσεων μέσα από την συντριβή της κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλοκ των Μητσοτάκηδων και σία.

Η λύση για τη χώρα είναι μια γνήσια δημοκρατική αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική και προγραμματική πορεία εξόδου από την ευρωζώνη και σύγκρουσης με την ΕΕ, που μπορεί να τη διασφαλίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία της μισθωτής εργασίας με τα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία και ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.”

Σχετικά Νέα