Κατρούγκαλος:«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις»

katrouΣε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών.

Ειδικότερα,ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις», αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο. «Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.

«Το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με στόχο ένα καλύτερο ασφαλιστικό για τους αγρότες, αφού «το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών».

«Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει κανείς να εισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, περισσότερο οι πλούσιοι, λιγότερο οι φτωχότεροι» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα εθνική σύνταξη για τους αγρότες 384 ευρώ, από 158 ευρώ που είναι σήμερα.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο ΟΓΑ δεν καταργείται, αλλά «θα παραμείνει δίπλα στους αγρότες με όλες τις μη συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες που έχει σήμερα».

Εξάλλου, αναφορικά με τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η λύση θα δοθεί από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε συνέργεια με τον δευτερογενή, δηλαδή το «αγροτοβιομηχανικό σύμπλεγμα», όπως το χαρακτήρισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα