Γ.Βαρουφάκης:«H ελληνική οικονομία καταστράφηκε σκοπίμως από τους σκοπούς της Τρόικας»

varoufΑπάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι εκείνος που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία, δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης με νέο του άρθρο στο Project Syndicate.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις σε βάρος του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών γράφει πως «σκοπός όλων αυτών είναι να δαιμονοποιήσουν το θάρρος του ελληνικού λαού να εκλέξει την Αριστερά με σκοπό να εναντιωθεί στην Τρόικα και όταν μας στήριξαν με το εκπληκτικό 62% στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού ψηφίζοντας όχι».

Ο ίδιος στέκεται μάλιστα στο διάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οικονομολόγος του Berenberg,  Schmieding, που το ονομάζει «ο αντίκτυπος του Βαρουφάκη». Το διάγραμμα αυτό επικαλέστηκαν, όπως λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι υποστηρικτές της Τρόικας στην Ελλάδα, αναλυτές και δημοσιογράφοι για να οργανώσουν τη δική τους επίθεση εναντίον του.

Το διάγραμμα:

greek business confidence

«Χρησιμοποιώντας ένα διάγραμμα θέλει να καταδείξει ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών, φορτώνοντας σε εμένα όλα τα δεινά της Ελλάδας», σχολιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ως απάντησή μου δημοσίευσα το δικό μου άρθρο στο Project Syndicate. Το συμπέρασμα; Ότι η ελληνική οικονομία καταστράφηκε σκοπίμως από τους σκοπούς της Τρόικας να τιμωρήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους για την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αμφισβητήσει τις λανθασμένες πολιτικές της. Ο κ. Schmieding απλώς μετονόμασε «τον αντίκτυπο της Τρόικας» σε «Αντίκτυπο του Βαρουφάκη», χρησιμοποιώντας το παρακάτω διάγραμμα», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Το διάγραμμα που επικαλείται ο κ. Scmieding δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το πρωτότυπο διάγραμμα δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είχε υποστεί μεγάλη βουτιά στο τέλος του 2014 πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας και πριν από τη θητεία μου ως υπουργός Οικονομικών», συνεχίζει.

Το διάγραμμα Βαρουφάκη

«Ως εκ θαύματος στο διάγραμμα του κ. Schmieding που συμπεριέλαβε στο ενημερωτικό του προς τους επενδυτές, ο οριζόντιος άξονας «επιμηκύνθηκε» για να δείξει πως οι επιχειρήσεις δέχτηκαν πλήγμα όταν ήμουν υπουργός», εξηγεί καταλήγοντας.

Σχετικά Νέα