Τ.Αλεξιάδης:«Tο 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ»

alexiadisO Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι,ανέφερε ότι «το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις».

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι: «Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ. Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;».

“Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

“Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ; Αν είναι να το πάμε παραπάνω για να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά… ” δήλωσε  αφήνοντας υπαινιγμούς για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Για την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ο κ. Αλεξιάδης αναρωτήθηκε “όταν κάνεις κινητοποίηση, την κάνεις για να πετύχεις αν δεν κανείς το διάλογο πως θα τον πετύχεις;”

“Δεν γίνεται διάλογος, ενώ τον επιδιώκουμε, γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες τι συμβαίνει, ξέρω κι εγώ απ’ αυτά τα πράγματα, έχω κάνει κι εγώ καταλήψεις, έχω συλληφθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης έκανε νύξη και για τις αντιδράσεις των θιγόμενων από τα μπλόκα κοινωνικών ομάδων. “Αν με αυτό που κάνεις δεν πείθει, και δημιουργείς προβλήματα, παίρνεις και τη σχετική ευθύνη” δήλωσε με σημασία.

“Βεβαίως υπάρχει και κίνδυνος για τη φοροδιαφυγή όταν αυξάνεις το φορολογικό συντελεστή, αλλά οργανωνόμαστε και αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα” τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά Νέα