Γεννηματά:Ξεκινήστε τον διάλογο από την αρχή

01D35494E320A772829CEEB47B317786

Κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Κατανοώ τον πανικό σας, όμως σας ωθεί σε αλαζονεία. Όμως από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Είναι συνέχεια της φιέστας που στήσατε για να γιορτάσετε τον ένα χρόνο από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τι γιορτάζετε, ένας Θεός ξέρει», είπε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και πρόσθεσε εμφατικά: «δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς και βαρβάρους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε παράλληλα και τη Ν.Δ. λέγοντας ότι «πρώτη σήκωσε την σημαία μνημόνιο – αντιμνημόνιο και περνά σε μία νέα σημαία: τον αντιΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν το έχει ανάγκη η χώρα η οποία χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμό».

Αναφερόμενη η Φ. Γεννηματά στο περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης εκτίμησε ότι «δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο και κακέκτυπο του νόμου Λοβέρδου με μόνο στόχο την εξοικονόμηση 2 δις ευρώ». «Υπονομεύει την αρχή της αναλογικότητας, την ασφαλιστική συνείδηση και τις συντάξεις», είπε και πρόσθεσε ότι «η μείωση των συντάξεων φτάνει μεσοσταθμικά στο 15% του σημερινού ύψους». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών και δημιουργεί κίνητρο εισφοροδιαφυγή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να υπάρξει «εθνικό σχέδιο για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη», αλλά και «παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό» με ενοποίηση των ταμείων σε τρία, υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας στα επικουρικές, ενιαία βασική σύνταξη για όλους και αναλογική σύνταξη, διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ, νέους πόρους για το σύστημα (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, υδρογονάνθρακες, ΑΚΑΓΕ), αξιοποίηση περιουσίας Ταμείων, όχι αύξηση εισφορών σε εργοδότες και μισθωτούς αλλά σύνδεση των εισφορών με την απασχόληση.

«Βάλτε τις προτάσεις στο καλάθι των αχρήστων και ξεκινήστε τον διάλογο από την αρχή», κατέληξε η Φ. Γεννηματά.

Ηπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό τόνισε«Φοβάμαι ότι ο υπουργός έχει χάσει την μπάλα» .

«Στη δευτερολογία του ο κ. Πρωθυπουργός δεν μας είπε ούτε μια λέξη για το ασφαλιστικό. Ήρθατε εδώ για να πολώσετε και να παίξετε το έργο «οι δύο ξένοι» με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σας ακολούθησε. Δυστυχώς χαθήκατε και οι δύο στην μετάφραση» ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς θα μείνουμε μακριά από τις κοκορομαχίες σας και ήρθαμε εδώ με προτάσεις και δεν ακούσαμε καμία απάντηση σε αυτές».

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «εμείς θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες που εξαπατήθηκαν και απέναντι σε κάθε λογική λαϊκισμού και διχασμού».

 

Σχετικά Νέα