Η Ευρώπη της «εφαρμογής» ζήτησε απο την Ελλάδα να δημιουργήσει στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα

Λαθρομετανάστες που κρατούνται στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Κυπρίνου,Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μαζί με το Γάλλο υπουργό Μετανάστευσης Eric Besson, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom και τον εκτελεστικό διευθυντή του FRONTEX, Ilkka Laitinen, επισκεφθηκανν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του FRONTEX του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕE ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που νέο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για  «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες.

«Ο βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γιάννης Μουζάλας τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

Για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, για την Ελλάδα κάνει λόγο στο μεταξύ το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Ο αρθρογράφος ουσιαστικά κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός απέραντου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών ώστε να απαλλαγεί η Ευρώπη από το προσφυγικό, και σε αντάλλαγμα η Ευρώπη να προχωρήσει σε γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Αξιωματούχοι της ΕΕ είναι γνωστό ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ‘στεγανοποίησης’ μπλοκάροντας τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ΠΓΔΜ, η οποία είναι η κύρια διαδρομή προς το Βορρά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, το σχέδιο αυτό «πιστεύεται ότι έχει την υποστήριξη του Βερολίνου».

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» σχολίασε ο υπουργός αντιδρώντας στο δημοσίευμα.

«Υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους… Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην ΕΕ» επισήμανε.

Σχετικά Νέα