Έρχονται ξένοι επενδυτές για συναντήσεις με τις διοικήσεις τραπεζών και εταιρειών

investmentΤην Αθήνα επισκέπτονται εντός της εβδομάδας οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον.

Σύμφωνα με τις πρώτες  πληροφορίες  ο Πρεμ Γουάτσα της Fairfax και ο Τζον Πόλσον της Paulson & Co, πρόκειται να συναντηθούν με τις διοικήσεις εταιριών στις οποίες έχουν επενδύσει αλλά και με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος και πρόσφατα στην ασφαλιστικό όμιλο Eurolife, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Fairfax, με βάση την οποία το 80% των μετοχών της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών θα μεταβιβαστεί από τη Eurobank στο νέο μέτοχο, (η Eurobank διατηρεί 20%).

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η Fairfax αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank στο 17% περίπου, από 12% περίπου πριν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η Paulson & Co, του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, με ποσοστό περίπου 9% μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην Alpha Bank με περίπου 7% καθώς και στην ΕΥΔΑΠ.

 

 

Σχετικά Νέα