Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης

Ανάληψη ευθύνης:

Προ της ανάλυσής μας σχετικά με την “επίσκεψή” μας στο δικηγορικό γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου θεωρούμε χρήσιμο να προβούμε σε μια απαραίτητη εισαγωγική διευκρίνηση: Μας διασκέδασαν αφάνταστα οι στρουθοκαμηλισμοί των κομμάτων, media, κ’ κυβερνητικών εκπροσώπων που επιμένουν να μιλούν για «επίθεση στο γραφείο της συζύγου του υπουργού»

Εμείς, η μόνη επίθεση που γνωρίζουμε να συνέβη είναι αυτή στα γραφεία της «Αναστάσιος Πετρόπουλος, Συνεργάτες» που βρίσκονται στον 3ο όροφο κτιρίου επί της οδού Μπουμπουλίνας 9-11, κάτι το οποίο με ένα απλό googlάρισμα ο καθένας μπορεί να εξακριβώσει. Το απύθμενο λαμόγιο που ονομάζεται Τάσος Πετρόπουλος απλώς φρόντισε να περάσει στο όνομα της συζύγου του το γραφείο και να αλλάξει την ταμπέλα της εισόδου της πολυκατοικίας αφήνοντας όμως ως είχε την ταμπέλα στην είσοδο του γραφείου του.

Κι όσον αφορά τους λόγους της επίθεσης έχουμε να πούμε τα εξής…Από το 2001 και μετά (με το νομοσχέδιο Γιαννιστη) Κράτος κ’ κεφάλαιο επιχειρούν με κάθε τρόπο τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου κι έπειτα αυτή η στρατηγική ξεδιπλώθηκε από τους εκάστοτε κυβερνητικούς εντολοδόχους με πρόσχημα την διογκούμενη δημοσιονομική κρίση η οποία είναι η κατάληξη μιας βασικής αντίφασης του καπιταλισμού, της υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου από την μια και της υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης από την άλλη.

Μας λένε πως η κρίση είναι αυτή που “άδειασε” τα αποθεματικά των ταμείων με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ως μονόδρομο τις περικοπές παροχών. Όμως δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Τα ταμεία δεν έχουν χρήματα (τα δικά μας για μην ξεχνιόμαστε) γιατί αυτά τζογάρονταν στο Χρηματιστήριο ή δινόντουσαν ως δάνεια σε ημετέρους. Δεν υπάρχουν άλλοι πόροι γιατί αυτοί επενδύθηκαν από τα μέσα του 2000 και έπειτα σε εξωτικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα λεγόμενα ως δομημένα ομόλογα τα οποία είχαν τη γνωστή κατάληξη. Τα αποθεματικά δεν βελτιώθηκαν ποτέ μιας και το κράτος ευνοούσε την συστηματικής εισφοροδιαφυγή των αφεντικών. Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της συνεχιζόμενης ληστείας ήρθε με το γνωστό PSI και το κούρεμα κατά το ήμισυ της αξίας των ομολόγων των ταμείων με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 12 δις ευρώ.

Η “πρώτη φόρα αριστερά ” , συνεχίζοντας επιτυχημένα το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων σε μια στρατηγική συνεχής εξόντωσης των κατώτερων στρωμάτων ήδη από Ιούλη, όχι απλώς δεν σκίζει τα μνημόνια άλλα φέρνει πιο εξοντωτικά μέτρα . Με μια τακτική αλλοίωσης νοημάτων καταφέρνοντας να μειώσει τις αντιστάσεις. Η αριστερή φρασεολογία προσπαθεί μα κρύψει με Baroufes την πλήρη υποταγή της στα σχέδια του κεφαλαίου.

Το νέο ασφαλιστικό που φέρνουν προς ψήφιση, επί της ουσίας ισοπεδώνει τα ελάχιστα κεκτημένα που είχαν απομείνει όρθια. Το θράσος τους μάλιστα είναι τέτοιο που αντανακλάται απόλυτα στα λόγια του νεοσυριζαίου υπουργού εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Κατρούγκαλου ο οποίος ισχυρίζεται πως το ασφαλιστικό έχει ταξικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να λυθεί με κοινωνικά ουδέτερο τρόπο. Ναι είναι ταξικό λειτουργεί προς το συμφέρον των αφεντικών και ο “ουδέτερος τρόπος επίλυσης του ασφαλιστικού ζητήματος είναι με το αίμα των από κάτω.

Για όλους αυτούς τους λόγους και θέλοντας να συμμετέχουμε με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο στο διάλογο για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (κι ανάμεσα στα πολλά άλλα καθήκοντά μας) επισκεφθήκαμε την Τετάρτη το απόγευμα το δικηγορικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. Καταστρέψαμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του γραφείου και γενικά φροντίσαμε για την “αλλαγή” της διακόσμησης του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Τ.Π είναι ένας δικηγόρος με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας. Πρόκειται για ένα ανερχόμενο κυβερνητικό στέλεχος ανάλογου φυράματος με τον Κατρούγκαλο, τον Μητρόπουλο και τον Σπίρτζη. Επί ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΕΕ, αλλά επειδή προφανώς τα προσόντα του φάνηκε πως εκεί θα πήγαιναν χαμένα αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό. Είναι ο κατάλληλος απατεώνας στην κατάλληλη θέση. Άλλωστε είναι ένας ειδικός στην διαμεσολάβηση. Έχει υπάρξει μέλος του ΟΝΕΔ (οργανισμός μεσολάβησης κ’ διαιτησίας) κι ως τέτοιος είχε πάρει ως έργο από την τράπεζα Αττικής με αμοιβή 500.000 ευρώ τη σύμβαση αλλαγής των επιχειρησιακών συμβάσεων της τράπεζας, και τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια… Ο Τ.Π ήταν ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της τράπεζας. Το “νόμιμό κι ηθικό” έχει κι αυτό τη συνέχεια του στη σοσιαλδημοκρατία της εποχής μας, τους τσαρλατάνους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εποχή είναι πολύ κρίσιμη κι αυτά που έρχονται επιχειρούν την εξόντωση μας. Υπάρχει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή. Ή θα τους αφανίσουμε οξύνοντας τις αντιστάσεις μας σ’ όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο ή θα μας αφανίσουν αυτοί.

Ή διαφορετικά:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Μέση λύση δεν υφίσταται

  • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΡ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Ως την κοινωνική απελευθέρωση για μια αταξική κοινωνία, για την αναρχία

Πηγή:Athens.indymedia.org

(Φωτογραφία από αρχείο)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα