Μπαλάφας:Στη χώρα μας το σύστημα της διαπλοκής δεν ελέγχει πλέον τις εξελίξεις

mpalafas_1

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ο  ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας,σημείωσε ότι από τη Ελλάδα στην Πορτογαλία, την Ισπανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Αριστερά ισχυροποιείται, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως το ζητούμενο είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, να δικαιώσει αγώνες και προσδοκίες δεκαετιών.

Συγκεκριμένα,ο κ.Μπαλάφας υπογράμμισε,«Αν η κοινωνία δεν δει τη ζωή της να βελτιώνεται, δεν θα έχουμε πετύχει. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της τετραετίας θα υπάρχει θετικό πρόσημο στην αριστερή διακυβέρνηση…».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα:

«Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Πανευρωπαϊκά η Αριστερά συνεχώς ισχυροποιείται. Στην Πορτογαλία βρίσκεται στην κυβέρνηση, στην Ισπανία παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, σε ολόκληρη την Ευρώπη ο λόγος της κατακτά ευρύτερα ακροατήρια.

Στη χώρα μας το σύστημα της διαπλοκής, μετά τις αλλεπάλληλες ήττες, δεν ελέγχει πλέον τις εξελίξεις, αν και τα ΜΜΕ δίνουν τον “υπέρ πάντων αγώνα”. Σε αυτόν τον χρόνο ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης, ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, “σώσαμε” την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς και για πρώτη φορά καλύψαμε όλες τις υποχρεώσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ δεν υπήρξε μείωση των πόρων στον προϋπολογισμό 2016 για την ΤΑ.

Το ζητούμενο είναι εμείς να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την κοινωνική μας στήριξη, να δικαιώσουμε αγώνες και προσδοκίες δεκαετιών. Σήμερα δε φθάνει να είμαστε αριστεροί ανιδιοτελείς αγωνιστές. Πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί υπουργοί, διοικητές, υπάλληλοι, εργαζόμενοι.

Αν η κοινωνία δεν δει τη ζωή της να βελτιώνεται, δεν θα έχουμε πετύχει. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της τετραετίας θα υπάρχει θετικό πρόσημο στην αριστερή διακυβέρνηση…».

Σχετικά Νέα