Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Βαρουφάκη

αρχείο λήψης (3)

Αντιπαράθεση υπήρξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ΣΚΑΪ, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να προκαλούν την κυβέρνηση να τοποθετηθεί. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αναφέρθηκε στο θέμα. Την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «διαστρέβλωση» όσων είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Και πλάνα C πλάνα B είχε η κυβέρνηση για να ξεφύγει από την κρίση. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια για να απαντήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών. Έχουν δοθεί για όλα αυτά οι απαραίτητες εξηγήσεις», τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο αλλαγή της στρατηγικής ένταξης της Ελλάδας.

Από την Ν.Δ. η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι ήταν «βόμβα» όσα είπε ο πρ. υπουργός Οικονομικών και ρώτησε αν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος πως ηχογραφούνταν σε στικάκια οι συνεδριάσεις των Eurogroup. «Tα στικάκια είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για ηχογραφήσεις παρά για να κρύβεις λίστες, όπως εκείνη της Λαγκάρντ», της απάντησε χαμογελώντας ο κ. Μπαλαούρας.

Το ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να αποδεχθούν το αίτημα. Ο βουλευτής του Γιάννης Μανιάτης θεώρησε «κυνικές» τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης είπε ότι πρέπει να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά δεν διευκρίνισε αν υποστηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ισχυρίσθηκε ότι υπήρχε ομάδα εντός του Μαξίμου που εξέταζε παράλληλα σχέδια. «Απίστευτες» χαρακτήρισε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης τις δηλώσεις Βαρουφάκη, προσθέτοντας ότι «η σοβαρότητα και η αξιοπιστία του κ. Βαρουφάκη ήταν σε όλους γνωστή πλην του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα