22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατα Γ. Πανούση

Ο Γιάννης Πανούσης φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφορμή αυτή τη φορά οι διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται απο τις αρχές ασφαλείας στη λήψη γενετικού υλικού (DNA).

panousis

Συγκεκριμένα, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη  σχετικά με τις διαδικασίες παράνομης λήψης γενετικού υλικού από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες για ληστείες στην Αγχίαλο του Βόλου.

Σύμφωνα με τους βουλευτές η διαδικασία αυτή κρίνεται πλέον παράνομη, καθώς  όπως υπενθυμίζουν παραβιάζει το σχετικό άρθρο του προσφάτου νόμου.

Η νέα νομοθετική διάταξη προβλέπει πως ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα  να διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δικαιούται να παρίσταται κατά την λήψη γενετικού υλικού.

Οι βουλευτές καλούν τον κ.Πανούση να απαντήσει σχετικά με το σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και ποια μέτρα έχει λάβει για την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας που φτάνει, στην ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βασιλική Κατριβάνου, Σταύρος Αραχωβίτης, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Εύη Καρακώστα, Χρυσούλα Σιωροπούλου, Μιχάλης Κριτσιωτάκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Σμίας, Γιάννης Στάθας, Ελένη Σταματάκη, Νίκος Φίλης, Ελένη Ψαρρέα καιΓιώργος Ψυχογιός.

Σχετικά Νέα