Κομισιόν:Φιλική και εποικοδομητική η συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί

komision_annika

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Ανίκα Μπράιτχαρτ,φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το ελληνικό πρόγραμμα είχε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χθες το απόγευμα στο Νταβός της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί  δήλωσε «Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος».

Παράλληλα,σύμφωνα με την ίδια, στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία ενός «φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού» και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. «Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση», προσέθεσε η Α. Μπράιτχαρτ.

Κληθείσα να σχολιάσει αν η συνάντηση των δύο ανδρών άνοιξε τον δρόμο για την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Προς το παρόν, προσλεθεσε, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και υπάρχει πρόοδος.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει πως έχει στείλει στην Επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε: «αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

 

Σχετικά Νέα