Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι

Η συνάντηση στη Βουλή έγινε σε καλό κλίμα και όλα δείχνουν το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι.Μετά την ολοκλήρωσή της συνάντησης ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί».mitsotakis-theodorakis
Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ως παράδειγμα τον εκλογικό νόμο, πεδίο στο οποίο εκτίμησε ότι υπάρχει κοινή άποψη με τη Νέα Δημοκρατία.
Εθεσε ωστόσο και όρια στην προσέγγιση των δύο κομμάτων, καθώς όπως είπε το Ποτάμι ιδρύθηκε για να μην έχει ο κόσμος μόνο τις επιλογές των παλαιών κομμάτων: «υπάρχει λόγος που υφίσταται το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά και παρέπεμψε στο συνέδριο του κόμματος, όπου αναμένεται να συζητηθεί η ταυτότητά του στο νέο πολιτικό τοπίο.
Ο κ.Θεοδωράκης δεν είχε την ίδια διάθεση προσέγγισης και προς την άλλη πλευρά, καθώς απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σχηματισμό μετώπου του κέντρου. Οπως είπε, «ο λαός δεν έχει ανάγκη από μία ένωση στρατών» και κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί των προτάσεων του Ποταμιού για τις μεταρρυθμίσεις. «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί», όπως είπε.
Προσερχόμενος στη συνάντηση ο ίδιος είχε δώσει τον τόνο, αναφέροντας ότι «υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος».
Στην αρχή του διαλόγου με τον κ.Μητσοτάκη παρουσία των δημοσιογράφων ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε ότι «θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα