Σερβία:Απαγορεύει τη διέλευση στους πρόσφυγες που δεν θέλουν άσυλο σε Αυστρία ή Γερμανία

fcd164afc97d579539c17faa67702ba9-696x476

O Σέρβος υπουργός Εργασίας Βούλιν, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των ενεργειών για το θέμα των προσφύγων,δήλωσε “Από σήμερα… οι μετανάστες δεν θα μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους (μέσω του εδάφους της Σερβίας) εάν δεν έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο στο έδαφος της Αυστρίας ή της Γερμανίας”.

Συγκεκριμένα,η Σερβία θα αρνείται εφεξής την είσοδο στην επικράτειά της σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πλην εκείνων που δηλώνουν ρητά ότι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστρία ή στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Η εξέλιξη αυτή διαδέχεται την κίνηση της Αυστρίας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπει τη διέλευση σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θέλουν να περάσουν από το έδαφός της και από την επικράτεια της γειτονικής Γερμανίας με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο.

Σήμερα η Βιέννη ανακοίνωσε ότι θα θέσει όριο στον αριθμό των ανθρώπων που θα επιτρέψει να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου. Ο αριθμός που ανακοίνωσε η αυστριακή κυβέρνηση είναι υποδιπλάσιος από εκείνον της περασμένης χρονιάς.

Ο Σέρβος υπουργός Εργασίας Βούλιν, στον οποίο έχει ανατεθεί από το Βελιγράδι ο συντονισμός των ενεργειών για την κρίση των προσφύγων, διεμήνυσε ότι η Σερβία θα λάβει αντίστοιχα μέτρα.

“Από σήμερα… οι μετανάστες δεν θα μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους (μέσω του εδάφους της Σερβίας) εάν δεν έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο στο έδαφος της Αυστρίας ή της Γερμανίας”, είπε ο Βούλιν, σύμφωνα με το σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Στο Ζάγκρεμπ, ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Όστοϊτς δήλωσε από την πλευρά του ότι εφεξής και οι κροατικές αρχές θα ερωτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εάν σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστρία ή στη Γερμανία, σύμφωνα με το κροατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Μια νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση αναλαμβάνει την εξουσία στην Κροατία—το νεότερο κράτος μέλος της ΕΕ—εντός της εβδομάδας. Στελέχη της έχουν δηλώσει πως θα αναληφθεί δράση για να καμφθούν οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν με τα μέτρα της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα