Π.Μoσκοβισί:«Θετικό το προσχέδιο για το ασφαλιστικό»

Belgium EU Commissioner Hearing
Belgium EU Commissioner Hearing

O Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg έστειλε  έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ λέγοντας ότι “είμαστε σε πολύ καλό δρόμο” και δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης και ιδίως καθυστέρησης στην αξιολόγηση.

Τα κλιμάκια των δανειστών θα φτάσουν πολύ σύντομα στην Ελλάδα για την αξιολόγηση, περιμένουν κάποιες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων.

Όπως ανέφερε, «από το καλοκαίρι προσπαθούμε να «χτίσουμε» ένα success story στην Ελλάδα. Το κλίμα είναι πολύ εποικοδομητικό στις συνομιλίες μας, η Βουλή έχει ψηφίσει μεταρρυθμίσεις που είναι δημιουργικές και φιλόδοξες και τώρα χρειαζόμαστε μια δημιουργική και φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

«Πρόκειται για ένα πολιτικά πολύ δύσκολο ζήτημα», σημείωσε ο επίτροπος, συμπληρώνοντας όμως πως έχει δοθεί ένα πρώτο προσχέδιο το οποίο είναι πολύ θετικό, αλλά χρειάζονται πιο ακριβείς παράμετροι και αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, στο Νταβός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Το μήνυμά μου είναι απλό: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων και της επιτυχίας του προγράμματος».

 

Σχετικά Νέα