Ν.Φίλης:«Nα βγάλουμε το θέμα της εκπαίδευσης έξω από το θέμα της αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης»

filisΜιλώντας κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της ετήσιας έκθεσης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ) για τα βασικά μεγέθη της εκπαίδευσης,o  υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης  απηύθυνε έκκληση για συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.

«Με συνείδηση ότι όλοι ξεκινάμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες για ένα πρόβλημα που κατ’ εξοχήν διαθλάται από ιδεολογικές αντιλήψεις ή και προκαταλήψεις, το θέμα της Παιδείας, αλλά με συνείδηση ότι πρέπει να βρούμε κοινούς τόπους για ένα κοινό καλό, έχει σημασία να υπάρξει συνεννόηση σε βάθος χρόνου και να βγάλουμε, ει δυνατόν, το θέμα της εκπαίδευσης έξω από το θέμα της αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης»,τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του  τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη ο οποίος  πρόσθεσε ότι πρέπει «να βγουν οι σχολικοί καβγάδες» από τα ζητήματα της Παιδείας.

«Γιατί εάν δεν το κάνουμε αυτό δεν θα κατορθώσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο. Και οι διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες δεν δικαιολογούν σήμερα το να μην μπορέσουμε να βρούμε ένα σταθερό πλαίσιο συνεννόησης που θα μείνει σταθερό για πολλά χρόνια», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά Νέα