Με τα χέρια πίσω στην πλάτη να τα σφίγγουν οι χειροπέδες, ο εικοσάχρονος Ακ Οσκάρτ, αναγκάζεται να σκύψει για να δει τα άψυχα κορμάκια τριών παιδιών που πνίγηκαν στο Αιγαίο. Να έρθει αντιμέτωπος με το έγκλημά του…
Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο ή τουλάχιστον δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής από τηλεοπτική κάμερα.
Το συγκλονιστικό βίντεο με τον γονατισμένο διακινητή μπροστά σε τρία νεκρά παιδιά, έχει καταγραφεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Νews.
Το γύρισμα έγινε λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του διακινητή Ακ Οσκάρντ από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Οργάνωσης MOAS και πριν από την παραπομπή του στον εισαγγελέα Σάμου με τις κατηγορίες της τριπλής ανθρωποκτονίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών και πρόκλησης ναυαγίου (το βράδυ της Πέμπτης 14/01/2016). Όταν εκείνο το βράδυ ανατράπηκε η βάρκα με αποτέλεσμα να πνιγούν τρία παιδάκια, όλα κάτω των πέντε ετών!
Όπως φαίνεται στο βίντεο του Sky News, την ώρα που Σύρος πατέρας αναγνωρίζει νεκρό το παιδί του, ο δουλέμπορος Οζκάν Ακ λυγίζει και ξεσπά σε δάκρυα μόλις βλέπει τα φέρετρα και τα νεκρά προσφυγόπουλα.

Ο διακινητής δηλώνει πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και ισχυρίζεται ότι δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει τους πρόσφυγες. Παραδέχθηκε ότι τέσσερις άλλοι Τούρκοι διακινητές τον έπεισαν να κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στη ζωή του οδηγούσε πλοιάριο.