Λαϊκή Ενότητα:Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη σύλληψη οκτώ εθελοντών υποδοχής προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο, σε αγαστή συνεργασία της Frontex με την ΕΛ.ΑΣ. Σε τρεις μάλιστα από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.laiki-enotita-sima-logotupo2
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκαταλείπει όλο και περισσότερο το προσωπείο του σεβασμού των δικαιωμάτων και τη ρητορική της «κοινωνικής ευαισθησίας». Επιτρέπει την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και την ανθρωπιάς, ανοίγοντας το δρόμο για τη συκοφάντηση αλληλέγγυων πρακτικών που δεν ταυτίζονται με τις επιλογές της κυβέρνησης ή και ορισμένων δημοτικών Αρχών.
Την ίδια ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με συνεχείς δηλώσεις του, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τον κατασταλτικό ρόλο της Frontex, αναβαθμίζει εν κρυπτώ, παράνομα και αντισυνταγματικά, την παρουσία και τον ρόλο της στο ελληνικό έδαφος, επιτρέποντάς  της ακόμη και την πραγματοποίηση συλλήψεων, γεγονός που θέτει σε περαιτέρω αμφισβήτηση τους θεσμούς εθνικής κυριαρχίας.
Σε αυτό τον κατήφορο ευθυγράμμισης με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ε.Ε., που συμπεριλαμβάνει την δεδηλωμένη πρόθεση ελαχιστοποίησης της άφιξης προσφύγων και μεταναστών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο,  την υποστήριξη του Φράχτη του Έβρου με αποτέλεσμα τον πνιγμό 65 ανθρώπων στις 16 πρώτες μέρες του έτους, αλλά και την επαναλειτουργία των σύγχρονων κολαστηρίων κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο, θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι τους.  Η καταστολή του κινήματος και των αλληλέγγυων πρακτικών δεν θα περάσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα