Φ.Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για πρόσωπα και εξελίξεις

Για τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε η Φώτη Γεννηματά ενώ σχολίασε και τα περί αβύσσου που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας την Κυριακή το πρωί στο ΜΕGA τόνισε πως το κάλεσμα που  απηύθυνε δεν είναι κάτι καινούργιο και το είχε πει για πρώτη φορά πριν τις εκλογές.

Ξεκαθάρισε πως μιλά για συμπόρευση και συμπαράταξη, όπου το κάθε κόμμα από αυτά που θα μετέχουν θα κρατά το χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα προχωρήσουν με βάση το ίδιο μοντέλο προς ένα κοινό στόχο.

Ο επικεφαλής της συμπαράταξης,είπε, θα βγει από τις εκλογές από το λαό και οποίος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία θα απευθυνθεί στη βάση, η οποία θα έχει τον τελικό λόγό για εξελίξεις και πρόσωπα.

Θέλουμε την ελληνική «Ελιά» της Σοσιαλοδημοκρατίας, είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν πάμε σε συνεδρια με τις παθογένειες το παρελθόντος αλλά προγραμματική συνδυάσκεψη για σύνθεση απόψεων και προτάσεων για να έχουμε λύσεις και διεξόδους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της περί αβύσσου που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί να λέει κάτι τέτοιο, όταν ακόμη και η ίδια ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ. Οταν αυτό δεν υφίσταται σαν αναγκη ο καθένας επιστρέφει στον ιδεολογικό του χώρο.

Με τη Δεξιά έχουμε ριζικές ιστορικές και πολιτικές διαφορές, είπε.

Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική άνοδο της ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, είπε πως είναι λογικό να δημιουργηθεί μια δυναμική σε ένα κόμμα όταν εκλέγεται ένας νέος αρχηγός.

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν σήμερα με τη ΝΔ, απάντησε πως οι όποιες συνεργασίες πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές συμφωνίες, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει εμμέσως βέλη στην προηγούμενη ηγεσία του κόμματός της λέγοντας πως όταν συνργαστήκαμε με τη Δεξιά δεν επιμείναμε στην προγραμματική συμφωνία και δώσαμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με τη Δεξιά. Αυτό ηταν λάθος.

Τέλος, απαντώντας στο αν ήταν λάθος ή όχι η διαγραφή Γρηγοράκου είπε πως ο βουλευτής απομακρύνθηκε διότι με τις δηλώσεις του υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της ΚΟ και συκοφάντησε συναδέλφους.

Του δόθηκε η ευκαριία να εξηγήσει και αντ’ αυτού, συνέχισε στο ίδιο μήκος κύμταος και 2η και 3η μέρα.

 

Σχετικά Νέα