Κατρούγκαλος:Πιθανή η εμπλοκή κατά τη διαπραγμάτευση

katrouΣε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος,δεν απέκλεισε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό,ενώ παράλληλα δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την εθνική σύνταξη και να μην δεχθεί μείωσή της κάτω από τα 384 ευρώ και να μην ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια, όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική Σύνταξη, αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται κοντά στα 360 ευρώ.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». Επανέλαβε, δε, πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Τέλος, δήλωσε πως αν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει ενημέρωση για το Ασφαλιστικό, θα την έχει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα