Πολύνεκρη επίθεση σε ξενοδοχείο στην Μπουρκίνα Φάσο(Βίντεο)

bourkinaΑργά το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε διπλή επίθεση από ομάδα ενόπλων, που πρόσκεινται σε παρακλάδι της αλ Κάιντα (αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ),στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν αρχικά σε εστιατόριο-καφέ ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν σε πολυτελές ξενοδοχείο κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

Έως τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 άνθρωποι νεκροί,ενώ σε επίσημη ανακοίνωση,  ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ δήλωσε ότι μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρήκαν 10 σορούς στην ταράτσα του εστιατορίου απέναντι από το ξενοδοχείο. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται με τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου, πρόσθεσε.

Τριάντα άνθρωποι μπόρεσαν να βγουν σώοι από το ξενοδοχείο Splendid, ενώ 33 τραυματίες διακομίσθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους 30 ανθρώπους που βγήκαν σώοι είναι ο υπουργός Εργασίας Κλεμάν Σαγουαντόγκο ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας  ότι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=zDWM9ThvCPs

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα