Στο Νταβός ο Αλ.Τσίπρας-Ποιους θα συναντήσει,τι θα συζητήσει

davΤο τιμόνι  της διαπραγμάτευσης  για μέτρα και Χρέος φαίνεται να παίρνει στα χέρια  του ο ίδιος ο  πρωθυπουργός.Μπροστά στις εξόχως δύσκολες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν με τους δανειστές, ο Αλ.Τσίπρας έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να “ζυμωθεί” με  επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθεί η σημερινή πορεία της Ελλάδας εντός αλλά και εκτός Μνημονίου.

Αυτή η ευκαιρία του δίνεται  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 21 και 22 Ιανουαρίου,όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες,ο Αλ.Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ,  τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, αλλά και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρηματολογήσει κατά της λιτότητας στην Ευρώπη στο ντιμπέιτ που έχει προγραμματιστεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ενώ στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχουν και οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Παράλληλα,στο περιθώριο του φόρουμ θα δει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Βασική επιδίωξη του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι η συζήτηση και η σύγκλιση απόψεων σε ότι αφορά το θέμα  της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και το θέμα της αξιολόγησής. Ταυτόχρονα,σαφώς και οι συζητήσεις που αφορούν την επίλυση του κυπριακού θα βρεθούν πολύ ψηλά στην ατζέντα,τουλάχιστον στις επαφές που θα γίνουν με τους Αμερικανούς, τους Τούρκους και τους Κύπριους αξιωματούχους.

Τον Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ του Νταβός θα συνοδεύουν-εκτός του Νίκου Παππά-ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου Βαγγέλης Καλπαδάκης, του οικονομικού του γραφείου Δημήτρης Λιάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Άγγελος Τσέκερης, ο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Τάκης Παυλόπουλος και η υπεύθυνη για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης Δανάη Μπαδογιάννη.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα