Τον Ν. Β. Μπόργιανς υποδέχεται ο Αλ. Τσίπρας για την πάταξη της φοροδιαφυγής-Τι προβλέπει η Συμφωνία

foroΣυμφωνία με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής ήρθε να υπογράψει στην Αθήνα  ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς.

Ο κ. Μπόργιανς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη μία το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη προς τη DW ο υπ. Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Μπόργιανς μιλάει για τη συμφωνία που θα υπογράψει στην Αθήνα με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής και η οποία  προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής .

Ειδικότερα, η συμφωνία θα προβλέπει εκπαιδευτικά σεμινάρια για 50 φορολογικούς υπαλλήλους σε εκπαιδευτικά κέντρα του κρατιδίου καθώς και επίσκεψη εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή και υλοποίηση των κοινώς προφασισθέντων δράσεων.
Παράλληλα, θα υπάρχει  ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με την οικοδόμηση ηλεκτρονικής διαχείρισης κινδύνου (Risk-Management-System) ως αποτελεσματικό μέσο για την ευαισθητοποιημένη για ενδεχόμενους κινδύνους επιλογή υποθέσεων ελέγχου.

Σημαντική θεωρείται,επίσης, η  συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με τη λειτουργία κεντρικού μητρώου αφερέγγυων επιχειρήσεων (μητρώο διαφθοράς) για τα δημόσια έργα ως αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς.

Η απόκτηση φορολογικών στοιχείων και η συνεργασία σε θέματα επικοινωνιακής στρατηγικής βρίσκεται επίσης την ατζέντα της συμφωνίας.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

Σχετικά Νέα