Τώρα:Πρόσφυγες στην Κηφισιά

tj

 

 

Tου Tyler Joker


Θα αφηγηθώ μια μικρή ιστορία,μια ιστορία η οποία απλά και χοντροκομμένα φανερώνει τις αντιθέσεις του κόσμου μας.Το πρόσωπο ή το κοινωνικό υποκείμενο,καλύτερα, το οποίο ενσαρκώνει στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του αντιθετικού στοιχείου θα μπορούσε να προέρχεται από πολλά και διαφορετικά «σημεία»  της κοινωνικής και ατομικής δυστυχίας στην  Ελλάδα του 2016. 

Η ιστορία:

Ναι, έγινα κι εγώ πρόσφυγας για λίγες ώρες,για ένα βράδυ για να είμαι ακριβής.Και συγκεκριμένα το βράδυ που θα άφηνα το 2015 πίσω μου,καλωσορίζοντας το 2016.

Κοιμήθηκα στο κρύο,έπρεπε να βρω τα κατάλληλα ρούχα για να το αντέξω,για να αντέξω το παγωμένο τσιμέντο που κρυστάλλωνε το κορμί μου.

Μέσα στην παραζάλη μου,στην ανάγκη μου να με βρει το φως της ημέρας σε έναν καλύτερο κόσμο,ευτύχησα να προμηθευτώ και ένα σακίδιο ύπνου.

Δίπλα μου υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι,μερικοί μάλιστα μόλις που είχαν περάσει εκείνη τη μέρα τα σύνορα.Απ’ότι μου είπαν δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο κίνδυνο κι ευτυχώς καμία βίαιη συμπεριφορά από τους συνοριοφύλακες.

Η κρύα νύχτα με βρήκε με ανθρώπους που μου έμοιαζαν και αυτό με έκανε χαρούμενο,γελάσαμε,ήπιαμε,συζητήσαμε μα όλοι είχαμε στο μυαλό μας το πρωί.Tην ώρα που θα μας φανερωνόταν ένας νέος κόσμος μπροστά μας.

Όταν έφτασε 9 το πρωί είχε έρθει η στιγμή,η στιγμή για την οποία με είδα τις επόμενες μέρες στις ειδήσεις:

(Τυχαία επιλογή)Η είδηση όπως γράφτηκε στο sport-fm.gr

Στην Ελλάδα του 2016: Κοιμήθηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα για να προλάβουν να αγοράσουν τα νέα σνίκερ του Kanye West!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Στην Ελλάδα της κρίσης, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά δεκάδες συμπολίτες μας κοιμήθηκαν έξω από γνωστό κατάστημα της Κηφισιάς, προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο ζευγάρι σνίκερ του Κάνιε Γουέστ (συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν).

Οι επίδοξοι αγοραστές κοιμήθηκαν ακόμα και σε sleeping bags και σκηνές έξω από το κατάστημα «Simple Caractere» προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο ζευγάρι παπούτσια αξίας 200 ευρώ που σχεδίασε για την Adidas ο διάσημος ράπερ.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στη σελίδα του στο facebook το ίδιο το κατάστημα, το οποίο ενημέρωνε ότι θα καταφτάσουν μόλις 30 ζευγάρια παπούτσια και ότι όσοι καταφτάσουν πρώτοι θα είναι οι τυχεροί!

inner

Ετσι, μία μόλις ημέρα πριν από την Πρωτοχρονιά, ένας ασυνήθιστος συνωστισμός προκλήθηκε στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά, έξω από την μπου­τίκ «Simple Caractere» με τον κόσμο να δημιουργεί ουρές και νέους να καταφθάνουν ακόμα και από τα Βαλκάνια για να αγοράσουν τα παπούτσια.

«Διανύσαμε τόσα χιλιόμετρα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και ένα ζευγάρι Αdidas Yeezy Boost 350 να γίνει δικό μας», λέει ένας από αυτούς που ταξίδεψαν από τη Βουλγαρία για να το αποκτήσουν.

Η εικόνα δεν θύμιζε καθόλου μια συνηθισμένη ημέρα στην Κηφισιά. Ολο το τετράγωνο γύρω από το κατάστημα είχε κατακλυστεί από υποψήφιους αγοραστές που έσπευσαν να προλάβουν ένα από τα περιορισμένου αριθμού ζευγάρια της Αdidas.

Ούτε καν η διόλου χαμηλή τιμή πώλησής τους, τα 200 ευρώ, πτόησαν τους δεκάδες θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν.

«Εστειλα τον οδηγό της οικογένειας να περιμένει όλο το βράδυ και το πρωί πήρα τη θέση του», εκμυστηρεύτηκε νεαρός γόνος οικογένειας επιχειρηματιών.

«Στην Αμερική δεν τα πρόλαβα. Με το που ήρθαν εξαντλήθηκαν αμέσως, γι’ αυτό και περίμενα να έρθουν εδώ», συμπληρώνει, καμαρώνοντας για το νέο του απόκτημα.

inner


Υ.Γ: Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός

κι ήταν ο Κύριος κι Αυτός καλός μαζί μου
και δεν κατάντησα πρόσφυγα ναυαγός
να παίζω στα χαμένα κάθε μέρα τη ζωή μου…

 

 

 

Σχετικά Νέα