Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Τζακάρτα(Βίντεο από την επίθεση)

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έκρηξη που ακούστηκε στο κέντρο της Τζακάρτα κοντά στην περιοχή όπου είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα επίθεση μαχητών φαίνεται πως οφείλεται σε σκασμένο λάστιχο και δεν ήταν άλλη μια βόμβα.

“Ακούστηκε ο ήχος μιας έκρηξης, η οποία φαίνεται να ήταν από ελαστικό φορτηγού. Αλλά δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε οτιδήποτε. Θέλουμε να κρατήσουμε τα πράγματα ασφαλή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμαντ Ικμπάλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από τα ενημερωτικά μέσα της χώρας “Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση με όπλα και βόμβες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 ανθρώπους, 3 πολίτες και 4 αστυνομικούς, στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας. Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από την απειλή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι θέτουν τη χώρα στο στόχαστρό τους.”

Όπως ανέφεραν αναλυτικά, έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της Τζακάρτας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. Με τις αρχές να έκαναν λόγο για ύπαρξη βομβιστή αυτοκτονίας, βασιζόμενη και στην απειλή που είχε δεχθεί η χώρα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ότι η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των τρομοκρατικών ενεργειών της οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για το χτύπημα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για μια επίθεση με όπλα και βόμβες στο κέντρο της Τζακάρτα νωρίτερα σήμερα κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους ήταν οι δράστες.

“Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου της Ινδονησίας στόχευσε μια συγκέντρωση από τη συμμαχία των Σταυροφόρων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Τζακάρτα με τοποθέτηση πολλών εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν καθώς τέσσερις από τους στρατιώτες επιτέθηκαν με ελαφρά όπλα και ζώνες εκρηκτικών”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει πως σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, όμως ο επίσημος απολογισμός της ινδονησιακής κυβέρνησης είναι επτά. Ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα