Στο Παρίσι οι σύμμαχοι υπό τις ΗΠΑ κατά του ΙΚ

Image156

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν στο Παρίσι  τα μέλη της καθοδηγούμενης από τις ΗΠΑ συμμαχίας για την καταπολέμηση του ISIS, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι οι μαχητές υποχωρούν από το Ιράκ.

Ο γάλλος υπουργός,  Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν,υπογράμμισε «Χθες το βράδυ χτυπήσαμε το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του Νταές στη Μοσούλη, ένα κέντρο προπαγάνδας. Αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι το Νταές υποχωρεί στο Ιράκ», χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε «Έχουμε πραγματοποιήσει επτά πλήγματα από τη Δευτέρα», με τη γαλλική αεροπορία να στοχεύει εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κυρίως στο Ιράκ, υποστηρίζοντας τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις.«Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στο Ιράκ όπου έχασε τον έλεγχο των πόλεων Σιντζάρ και Ραμάντι», τόνισε ο Λε Ντριάν, καλώντας ωστόσο σε «μεγάλη επαγρύπνηση».

Επιπλέον, ο Λε Ντριάν πρόσθεσε «Η μάχη της Μοσούλης, θα πρέπει βέβαια μια ημέρα να δοθεί»  αναφέροντας, ωστόσο, ότι αυτή θα είναι «μια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη».«Πρέπει να ενεργήσουμε έτσι ώστε οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις να μπορούν να σκληραγωγηθούν τόσο ώστε να είναι σε θέση να διεξαγάγουν αυτή τη μάχη» πρόσθεσε..

Τέλος,ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας υπογράμμισε «Θα δούμε πώς μπορούμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο Ιράκ και τη Συρία» .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα