Κιμ Γιονγκ Ουν:Μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ΗΠΑ όποτε θέλουμε

αρχείο λήψης

H Βόρεια Κορέα φέρεται να απειλεί ευθέως την Ουάσινγκτον, υποστηρίζοντας ότι χάρη στον συγκεκριμένο τύπο βόμβας  υδρογόνου μπορεί «να εξαφανίσει τις ΗΠΑ» από τον χάρτη

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο KCNA,η Βόρεια Κορέα δηλώνει «Οι επιστήμονες και οι τεχνικοί μας μπορούν να πυροδοτήσουν βόμβες υδρογόνου ικανές να εξαφανίσουν με τη μία όλη την επικράτεια των ΗΠΑ».

Παράλληλα, ωστόσο η Πιονγιάνγκ συμπληρώνει  ότι η δοκιμή βόμβας που προηγήθηκε δεν είχε στόχο «ούτε να απειλήσει κανέναν ούτε να προκαλέσει για συγκεκριμένο σκοπό», αλλά ήταν μια αναγκαία ενέργεια για την ενίσχυση του πυρηνικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ολοένα και πιο εχθρικής αμερικανικής πολιτικής.

Η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και αμφισβητήθηκε, με τους ειδικούς να πιστοποιούν αργότερα ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, αλλά η βόμβα ήταν παρόμοιου τύπου με τις προηγούμενες.

Η Βόρειος Κορέα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι χρειάζεται να αναπτύξει πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσει τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά της και να έχει ασπίδα προστασίας σε περίπτωση εισβολής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα