Κατρούγκαλος:Βασική φιλοσοφία η δημιουργία κοινωνικής δικαιοσύνης

kotz2

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος,μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»,δήλσε,ότι οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η αναδιανομή πλούτου, εγγυημένες συντάξεις και πάταξη της φοροδιαφυγής .

Συγκεκριμένα,ο κ. Κατρούγκαλος,  διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις και τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης είναι να παρέμβει και να δημιουργήσει κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.«Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» είπε και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό “άλυτο πρόβλημα”, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

Παράλληλα,είπε χαρακτηριστικά «Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα· να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας»ενώ επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.»Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός» είπεο κ. Κατρούγκαλος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα