Ν.Παππάς:Η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση αδειάζει-Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι μέσα στους ορίζοντές μας

Την εκτίμηση ότι «μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό» καταθέτει ο Νίκος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και καταλογίζει στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στην κριτική τους «υπερακόντισαν των ίδιων των ενδιαφερομένων».nikos-pappas-orkomosia

Αναφορικά με τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης σημειώνει ότι «η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει» και ότι «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις τουεπικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για την Αριστερά και τον κρατισμό επισημαίνει με νόημα ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα «ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της», ενώ συμπληρώνει ότι «θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη»

Το ασφαλιστικό είναι η μεγάλη μάχη που έχει να δώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Είστε ικανοποιημένοι με τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων;

Η Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις. Συνεπώς συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν. Αυτές τις προτάσεις υποστήριξε με φανατισμό. Αμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, κανένα ισοδύναμο για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πάγωμα των συντάξεων, καθόλου εθνική σύνταξη. Αν υπάρξουν καινούργιες, προσωπικά αμφιβάλλω, θα τις κρίνει ο κόσμος. Είδα πάντως ότι είναι φανατικά ενάντια στην προοπτική να συμβάλουν οι εργοδότες, ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο των συντάξεων. Υπερακόντισαν των ίδιων των ενδιαφερομένων. Κομμάτια της αντιπολίτευσης επίσης διακατέχονται από άγχος υπεράσπισης του εγκληματικού PSI. Για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν θα πω κάτι αυτή τη στιγμή.

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες,, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσω θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».

Με αφορμή την άποψη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα, ότι η αριστερά πρέπει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι «μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη» προσθέτοντας πως «η κακοδαιμονία ήταν ο “κρατικοδιαιτισμός”, όσων είχαν πιάσει το κράτος πελάτη, με υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις και θαλασσοδάνεια». «Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς απαντά: «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας».

Για την κριτική του κ. Κ. Σημίτη στην κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στον Νίκο Σβέρκο, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα