Πέθανε ο Ντέιβιντ Μπάουϊ

Τρείς μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την επίσημη κυκλοφορία του 29ου άλμπουμ του, ο Ντέϊβιντ Μπάουϊ πέθανε την Κυριακή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.db-19thin-white-duke

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, “ο Ντέϊβιντ Μπάουϊ πέθανε ήρεμα, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, μετά από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο¨. Την είδηση του θανάτου του, επιβεβαίωσε και ο γιός του με ανάρτησή του στο Twitter. «Είμαι πολύ λυπημένος που σας λέω ότι η είδηση είναι αλήθεια. Θα είμαι εκτός σύνδεσης για λίγο καιρό. Αγάπη σε όλους», ανέφερε το μήνυμα του Duncan Jones, γνωστού και ως Zowie Bowie.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου είχε κυκλοφορήσει τον 25ο δίσκο του, Blackstar. Εκείνη ήταν και η ημέρα των γενεθλίων του, όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού δύο 24ωρα μετά έχασε τη μάχη κατά του καρκίνου.

Τραγουδιστής και παραγωγός, ο Μπάουι έχει στο ενεργητικό του αρκετές σημαντικές δουλειές. Το 1972 ήρθε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία  με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Εκτοτε κυκλοφόρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας την ιδέα του ροκ να «ανθίσει» σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φήμη του εκτοξεύθυηκε το 1975 όταν έγραψε και τραγούδησε το «Fame».

Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τις μεταμφιέσεις του, ο Μπάουι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα