Εντός Ιανουαρίου η νομοθετική ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα

thumb_c3fe6-aforologito-plastiko-xrima

Ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός,μιλώντας στο Mega, είπε ότι εντός Ιανουαρίου έρχεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία το αφορολόγητο θα χτίζεται μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μελαχρινός εξήγησε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τόνισε πως θα έχει αναδρομική ισχύ. «Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος» είπε ο Π. Μελαχρινός αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.

Σε ερώτημα για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο είπε: «Νομίζω ότι θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%».

Παράλληλα,σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες και ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.

Ως προς τις αντικειμενικές αξίες ο ίδιος δήλωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα