Παρέμβαση Παρασκευόπουλου για τους Παλαιστίνιους που κατέβασαν από πτήση της Aegean

Καταδικάζει το περιστατικό διακρίσεων σε βάρος Παλαιτινίων που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ,Βενιζέλος», εντός αεροπλάνου της Aegean, το Ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται οτι στην εν λόγω πτήση, Ισραηλινοί επιβάτες αρνήθηκαν να συνταξιδέψουν με δυο επιβάτες που ήταν Παλαιστίνιοι ισραηλινής υπηκοότητας, οι οποίοι μετά απο ώρα αποβιβάστηκαν και ταξίδεψαν με άλλη πτήση. Το περιστατικό επιβεβαίωθηκε απο την εταιρία και καταγγέλθηκε Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), με ανακοίνωση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της, Σάεμπ Έρεκατ.

Το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζει πως «απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού» ενω επισημαίνει πως προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Ν. 3304/2005 «με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα