ΝΑΤΟ:Να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Β.Κορέας

nato_0_0

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,δήλωσε σήμερα πως η  Βόρεια Κορέα θα πρέπει να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε σε δηλωσή του»Η Βόρεια Κορέα πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και το πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων με έναν πλήρη, επαληθεύσιμο και αμετάκλητο τρόπο και να δεσμευθεί σε αξιόπιστες και πραγματικές συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση».

Παράλληλα, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας μετά τη δοκιμή μικρού μεγέθους βόμβας υδρογόνου την οποία φέρεται να πραγματοποίησε η Πιονγγιάνγκ

«Προγραμματίζεται ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας να κληθεί, για τον λόγο αυτόν, στο υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας  πως το βήμα αυτό είναι «ένα ισχυρό σημάδι, ακόμη και μια διαμαρτυρία».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε ότι η  Μόσχα είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμή βόμβας υδρογόνου. τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Επιπλέον,ο Πεσκόφ δήλωσε «Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή να μελετηθούν εκτενώς οι ενδείξεις όλων των σταθμών μέτρησης, περιλαμβανομένων και των σεισμολογικών, και να αναλυθεί η κατάσταση σε περίπτωση που οι αναφορές για τη δοκιμή (της βόμβας υδρογόνου) επιβεβαιωθούν».

Σχετικά Νέα