Ο Ομπάμα συγκινημένος κατά της οπλοκατοχής (Βιντεο)

obamasp«Το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων δε μπορεί να ”κράτα όμηρο” την Αμερική»,είπε εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες «να αισθανθούν την επιτακτική ανάγκη» να αναληφθεί δράση για το θέμα της οπλοκατοχής, όπου τα περιστατικά με πυροβολισμούς αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

«Πρέπει να αισθανθούμε την απόλυτα επιτακτική ανάγκη τώρα, διότι πολίτες πεθαίνουν. Και οι διαρκείς δικαιολογίες για την αδράνεια δεν πείθουν πλέον… Δεν επαρκούν» τόνισε επικαλούμενος τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε την Τρίτη, στον Λευκό Οίκο.

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στα 20 παιδιά που έχασαν την ζωή τους –όπως και 6 ενήλικες– στην επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο το 2012, δάκρυσε.

«Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά, εξοργίζομαι» επισήμανε ο Ομπάμα, ο οποίος μίλησε περιστοιχισμένος από συγγενείς ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις με όπλα. Έπειτα σκούπισε με το χέρι του τα δάκρυά του.

«Αυτό με άλλαξε, εκείνη την ημέρα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης Τύπου μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής, σημείωσε επιπλέον ότι το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων δε μπορεί να «κράτα όμηρο» την Αμερική.

«Δεν θα το ανεχθούμε αυτό» προσέθεσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το θέμα αυτό, είναι όμηρος αυτού του λόμπι.Ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές τους υποψηφίους που υπόσχονται ότι θα κάνουν περισσότερα για την αποφυγή των βίαιων εγκλημάτων με όπλα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναλάβει δράση προκειμένου να απαιτείται στους πωλητές όπλων να αποκτούν με αυστηρότερες διαδικασίες άδειες αλλά και οι αγοραστές όπλων να υποβάλλονται σε αυστηρότερους ελέγχους.

Σχετικά Νέα