ΠΓΔΜ:Αστυνομικοί από Ουγγαρία, Σερβία και Κροατία σε περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα

fraxtis1-thumb-large

Αστυνομικοί από την Ουγγαρία, τη Σερβία και την Κροατία διενεργούν ήδη περιπολίες, από κοινού με αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης Γευγελής-Ειδομένης, σχετικά με τον έλεγχο των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στην ΠΓΔΜ.

Περίπου 20 αστυνομικοί από τη Σερβία και άλλοι δέκα από την Κροατία βρίσκονται στα σύνορα εδώ και μερικές ημέρες, ενώ σήμερα έφθασαν και 31 αστυνομικοί από την Ουγγαρία, εφοδιασμένοι με θερμικές κάμερες για παρατηρήσεις σε μεγάλες αποστάσεις.

Οι αστυνομικοί από την Ουγγαρία θα παραμείνουν στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει απευθύνει σχετικό αίτημα σε σειρά χωρών για την αποστολή αστυνομικών, οι οποίοι θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποστείλουν αστυνομικές δυνάμεις η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία και κάποιες ακόμη χώρες με τις οποίες η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διεξάγει σχετικές συνομιλίες.

Η ΠΓΔΜ έχει ανυψώσει δύο συρμάτινους φράχτες στα σύνορα με την Ελλάδα (στα σημεία μεταξύ Γευγελής-Ειδομένης και Μετζίτλια-Νίκης) με σκοπό τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα