20 Μαΐου 2019 το πλοίο της ειρήνης ξανά στον Πειραιά

Αφιερωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η νέα επίσκεψη του εξ Ιαπωνίας προερχόμενου Πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πλοίο της Ειρήνης πραγματοποιεί ταξίδι ειρήνης γύρω από τη γη, διάρκειας 103 ημερών. Αφετηρία η Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (20 Απριλίου 2019). Τερματισμός η Οσάκα (2 Αυγούστου 2019).

Με κύριο αίτημα ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά, πολέμους και βία, ύστερα από πρόταση του ΠΑΔΟΠ, η επικείμενη επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά είναι αφιερωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μεγάλη φιλειρηνική νίκη. Και αυτό διότι το λεγόμενο Μακεδονικό παρέμεινε ανοιχτό επί εικοσιοκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί η εντύπωση εκατέρωθεν των συνόρων και γενικότερα στην Ευρώπη ότι η επίλυσή του είχε καταστεί αδύνατη, με αρνητικές συνέπειες και για τις δύο χώρες και λαούς.

Η υποδοχή των πάνω από χιλίων ταξιδιωτών της ειρήνης στον Πειραιά και η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην πύλη 12 του ΟΛΠ.

Τα μηνύματα ανησυχίας και ελπίδας από τον Πειραιά θα μεταφέρει το Πλοίο της Ειρήνης κατά χρονική σειρά, στην Κατάνια της Ιταλίας, τη Βαλέτα της Μάλτας, το Μοτρίλ της Ισπανίας, την Ταγγέρη του Μαρόκου και το Πόντα Ντελγάδα της Πορτογαλίας. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στη Νέα Υόρκη, την Αβάνα, την Καρταγένα της Κολομβίας, το Κριστομπάλ του Παναμά, το Ράπα Νούι της Χιλής, η Ταϊτή, τα νησιά Φίτζι, η Αυστραλία και τα νησιά Παπούα-Νέα Γουινέα.

Σχετικά Νέα