Η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα

Στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την προσφυγική κρίση θα βρεθεί η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση. main_2007-5-1-yort

Β.Ρεντγκρέιβ, η οποία έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για τους πρόσφυγες, θα επισκεφθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιανουαρίου, η σπουδαία ηθοποιός, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, θα επισκεφθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ -η μόνη βρετανίδα ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTA- εξέφρασε την διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στην Αθήνα.

Επίσης, στην διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση.

Η Β.Ρεντγκρέιβ, μιλώντας για την τραγωδία της Σμύρνης σημείωσε ότι πιστεύει πως «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

Στην παράσταση της 6ης Ιανουαρίου θα παραβρεθεί και ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα