Ρωσία:Σε ρόλο διαμεσολαβητή στην επίλυση της διένεξης Ιράν – Σαουδικής Αραβίας

mo-708_34

Σύμφωνα με τα ρώσικα  ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία επικαλούνται ανώνυμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών,η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβητής για να βοηθήσει στην επίλυση της διένεξης μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.

“Ως φίλοι είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε, αν ζητηθεί, έναν μεσολαβητικό ρόλο για τη διευθέτηση των υφιστάμενων διαφωνιών και οποιωνδήποτε νέων προκύψουν μεταξύ των δύο αυτών χωρών”, δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Παράλληλα,η πηγή τόνισε πως η Μόσχα αναμένει από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις συνομιλίες της Βιέννης για τη Συρία.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί μετά την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, ενός σφοδρού επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, μαζί με άλλα 46 πρόσωπα που είχαν καταδικασθεί για τρομοκρατία.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε χθες τις σχέσεις με το Ιράν ως απάντηση στις επιθέσεις διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ιράν, την Τεχεράνη και τη Μασχάντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα