Κίνα:Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια

AppleMark

Ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις στα χρηματιστήρια της Κίνας λόγω μεγάλης βουτιάς των δεικτών, ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τον ΡΜΙ μεταποίησης, που επέτεινε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Συγκεκριμένα,ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, καθώς ο δείκτης CSI300 υποχώρησε 7% στην πρώτη συνεδρίαση του 2016 – Η κατάρρευση του CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη φορά διακοπή της συνεδρίασης για το υπόλοιπο της ημέρας .

Ο Shanghai Composite υποχώρησε 6,85% και ο Shenzhen Composite σημείωσε πτώση 8,1%. Ο CSI 300 υποχώρησε για μικρό χρονικό διάστημα κατά 7,02%. Όταν αυτός ο δείκτης σημειώνει άνοδο ή πτώση μεγαλύτερη του 7%, διακόπτεται η διαπραγμάτευση στις κινεζικές αγορές για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, υποχωρεί επίσης 2,96%, και ο Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 3,06%.

Ο Gavin Parry, της Parry International Trading, δήλωσε πως διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να εξηγήσουν το sell off στις κινεζικές αγορές. Πρώτον επισήμανε την ανακοίνωση των στοιχείων για τον ΡΜΙ.

Ο ΡΜΙ μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, όπως αναμενόταν από την αγορά. Ωστόσο, ο επίσημος μη μεταποιητικός ΡΜΙ, ενισχύθηκε στις 54,4 μονάδες από τις 53,6 μονάδες το Νοέμβριο.

Ο Caixin PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες σε σχέση με τις 48,6 μονάδες το Νοέμβριο. Είναι ένας δείκτης που παρακολουθείται στενά για την εθνική μεταποιητική δραστηριότητα, η οποία εστιάζει σε μικρότερες και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καλύπτοντας ένα κενό που δεν το κάνουν τα επίσημα στοιχεία.

Η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι επίσης ένα σημείο ανησυχίας για τους παρατηρητές της αγοράς. Ο Parry δήλωσε πως η Κίνα έχει σημαντικές επενδύσεις στην ιρανική πετρελαϊκή βιομηχανία. Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας πιθανότατα θα επηρεάσει τις προσδοκίες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα