Πρωθυπουργός της Βαυαρίας:Η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από «200.000» αιτούντες άσυλο κάθε χρόνο

Χορστ-Ζεεχόφερ

H Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από «200.000» αιτούντες άσυλο κάθε χρόνο,δήλωσε σήμερα ο  Βαυαρός σύμμαχος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ο Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU),επισήμανε ότι «Στη Γερμανία η άφιξη 100.000 έως- το πολύ- 200.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων πολέμου κάθε χρόνο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα».

Παράλληλα,υπογράμμισε  ο Ζεεχόφερ, παραδοσιακός σύμμαχος της Μέρκελ που ωστόσο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα πως «Αυτός ο αριθμός (σ.σ οι 200.000) είναι ανεκτός και σε αυτήν την περίπτωση η ενσωμάτωση θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου ο,τιδήποτε υπερβεί αυτόν τον αριθμό θα είναι υπερβολικό».

«Το να περιορίσουμε τον αριθμό των μεταναστών πρέπει να είναι ο βασικός στόχος το 2016» επέμεινε ο συντηρητικός πολιτικός, ενώ το CSU αναμένεται να πραγματοποιήσει το συνέδριό του την Τετάρτη και Πέμπτη στο Βίλντμπαντ (νότια) όπου αναμένεται να παραστούν η Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Απέχουμε πάρα πολύ από αυτόν τον στόχο» υπογράμμισε κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 στη Γερμανία στην περίπτωση που δε ληφθεί κανένα μέτρο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα