Τουλάχιστον 11 ιρακινοί στρατιώτες νεκροί απο επιθέσεις του ΙΚ

isisΣύμφωνα με αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera,τουλάχιστον 11 μέλη ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες στο Ραμάντι από επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, λίγες μέρες μετά την ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι θάνατοι των δυνάμεων ασφαλείας προήλθαν από σειρά βομβιστικών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στα προάστια της πόλης, που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζονται να έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

Ο δήμαρχος της πόλης Σαλάμ Χουσείν δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν οικογένειες ως ανθρώπινες ασπίδες, σημειώνοντας πως περισσότερες από 52 οικογένειες στην πόλη έχουν ως τώρα διασωθεί.

Παράλληλα, ένας αξιωματικός του στρατού δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις ασφαλείας με μεγάφωνα καλούν τους άμαχους πολίτες να κατευθυνθούν προς τα στρατεύματα που προωθούνται στην πόλη, πριν ζητήσει από τα πολεμικά αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας (που ηγούνται οι ΗΠΑ) να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις σε κατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα, που εξακολουθούν να ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου της επαρχίας Ανμπάρ Εϊμπ Καρμπούλι δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πως η πλήρης απελευθέρωση του Ραμάντι θα οδηγήσει στην ανακατάληψη των πόλεων της επαρχίας Φαλούντζα και Χίτ.

Σχετικά Νέα