Αλ.Τσίπρας:Στόχος να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων-Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος

tsipΚατά τη διάρκεια  σύντομης συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Πέμπτης, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος,σημειώνοντας ωστόσο,ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας.

Ειδικότερα,ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς, όπως είπε, «είναι μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την αξιολόγηση.

Για το Ασφαλιστικό, είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων.

Σημείωσε δε, ότι  το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ύψους 5 δισ. ευρώ σε μόλις τρεις μήνες και δύο δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα.

Νωρίτερα, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν στον πρωθυπουργό, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», αμέσως μετά η χορωδία από μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και τέλος η χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα