Συνάντηση Obama με τον πρόεδρο της Κολομβίας στις 4 Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον ομόλογό του της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια “επίσημη επίσκεψη εργασίας” στην Ουάσινγκτον την 4η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η επίσκεψη του Κολομβιανού προέδρου θα προσφέρει μια ευκαιρία στον Λευκό Οίκο να “υποστηρίξει τις προσπάθειες” του Σάντος για να “επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία ειρήνης με την [οργάνωση ανταρτών] FARC” αλλά και να “συζητηθεί το κοινό όραμα μελλοντικής συνεργασίας εάν επιτευχθεί η ιστορική συμφωνία ειρήνης” αυτή, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον Σεπτέμβριο ο Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι η οριστική συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας θα μπορέσει να επιτευχθεί και να υπογραφεί μέσα σε έξι μήνες.
Ο Ομπάμα κάνει διακοπές στη Χαβάη κι αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις αρχές του Ιανουαρίου.
Ο πόλεμος στην Κολομβία, ο οποίος μαίνεται εδώ και πέντε δεκαετίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους, δεκάδες χιλιάδες άλλοι αγνοούνται, ενώ πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Σχετικά Νέα