Ο Τρ.Αλεξιάδης κάνει λόγο για παραπληροφόρηση της ΝΔ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

alexiadisΓια παραπληροφόρηση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή ανακοίνωση της τελευταίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σύμφωνα με τον οποίο οι αριθμοί αποδεικνύουν εντελώς τα αντίθετα.

Όπως τονίζε, «έχει απόλυτο δίκιο η Νέα Δημοκρατία στην διαπίστωσή της ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι¨. Όπως έχει απόλυτο άδικο, όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για τα ληξιπρόθεσμα του Νοεμβρίου… όταν οι αριθμοί αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα!».

Ο κ. Αλεξιάδης εκτιμά ότι «είναι σαφής η αγωνία της Ν.Δ. να βρει αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, αλλά πρέπει να επιλέξει επιτέλους, εάν το κυβερνητικό παρελθόν της είναι ο πολιτικός παράδεισος στον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε ή το πολιτικό πρότυπο, για το οποίο ο λαός εκφράστηκε πρόσφατα».

Παραπέμποντας δε σε έναν πίνακα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σημειώνει ότι:
  • «Η σύγκριση του 11μήνου (Ιανουάριος – Νοέμβριος) του 2013 με το αντίστοιχο 11μηνο του 2014 (περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), αποδεικνύει ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ! Η συγκεκριμένη περίοδος αντικατοπτρίζει το “success story” της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο τόσο πολύ βαυκαλιζόταν εκείνη την εποχή, με τη θερμή υποστήριξη, μέσω της υπερπροβολής του, από την ίδια μερίδα των Μ.Μ.Ε. που σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση για “υπέρογκη αύξηση” των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο».
  • «Στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015, η μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μειώθηκε, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, κατά 76,3 εκατ. ευρώ! Σε μια εποχή δύσκολη, με πρωτοφανή οικονομικά δεδομένα, όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση στη μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά είχαμε (αθροιστική) μείωση σε σχέση με το 2014».
  • «Η αύξηση κατά 1.408.226.842 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Νοέμβριο 2015, οφείλεται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών) σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ΑΦΜ των οποίων βεβαιώθηκαν οι οφειλές. Το πρώτο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας «Δημοσίων – Δημοτικών Επιχειρήσεων» και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 790.000.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας «Πτωχών» και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 580.000.000 ευρώ».

Ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Ο κ. Αλεξιάδης καλεί τη Νέα Δημοκρατία «να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου».

«Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι», καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

Στην ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος.

«Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα  και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος. Προειδοποιήσαμε τους κυβερνώντες ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι», σχολίαζε η Ν.Δ και πρόσθετε: «Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να καλύψει τις “τρύπες” των παλιών».

Όπως επεσήμαινε η αξιωματική αντιπολίτευση, «η συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής αποδεικνύεται αυτοκτονική» καθώς «οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση».

«Είναι, επιτέλους, η ώρα να το καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα θέλει αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και όχι κομματικό κράτος με περισσότερους φόρους», κατέληγε η ανακοίνωση της Ν.Δ.

naftemporiki

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα