Αλ.Τσίπρας:«Βιώσιμο ασφαλιστικό με κοινωνική δικαιοσύνη»

tsiprasΤο σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό παρέδωσε στον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Βιώσιμο ασφαλιστικό με κοινωνική δικαιοσύνη» ήταν η εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο και με ενισχυμένη κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι δανειστές περιμένουν την πρόταση της κυβέρνησης μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και από ‘κει και πέρα αναμένονται διαπραγματεύσεις με emails και τηλεδιασκέψεις έως και το Eurogroup στις 14 Ιανουαρίου.

Το νέο Ασφαλιστικό αναμένεται να ολοκληρωθεί  κατά την επίσκεψη των δανειστών στην Αθήνα,η οποία προσδιορίζεται  στις 18 Ιανουαρίου, και όχι νωρίτερα.

Οι στόχοι της κυβέρνησης:

Όπως διαμηνύει η κυβέρνηση βασικός της στόχος είναι,πρώτον να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις,δεύτερον να μην υπάρξει μείωση στις επικουρικές συντάξεις μέχρι τα 170 ευρώ και τρίτον να υπάρξει αύξηση εργοδοτικών εισφορών κατά 1%.

Ωστόσο,το τελευταίο φαίνεται να σκοντάφτει στο κουαρτέτο και  τους εργοδοτικούς φορείς.Αλλες προτάσεις που έχουν συζητηθεί για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού αφορούν: πρόταση επιβολής φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, εισροές από τυχερά παιχνίδια ή ακόμη και από το μελλοντικό ταμείο αποκρατικοποιήσεων που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα