ΕΛΣΤΑΤ:Αυξήσεις σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις το 9μηνο του 2015

oikonomia
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,αυξήθηκαν κατά 4,3% οι αφίξεις και 2,2% οι διανυκτερεύσεις το 9μηνο του 2015 στα καταλύματα και τα κάµπινγκ της χώρας.
Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο διάστημα η µέση παραµονή ανά άτοµο ανέρχεται σε 4,3 διανυκτερεύσεις. Η µέση παραµονή για τους αλλοδαπούς είναι 5,1 διανυκτερεύσεις και για τους ηµεδαπούς είναι 2,5 διανυκτερεύσεις.
Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύµατα (πλην κάµπινγκ), η οποία σχετίζεται με το σύνολο των διανυκτερεύσεων, ανήλθε στο 42,5% έναντι 41,9% κατά το 9μηνο του 2014.
Ακόμη, συμπεραίνεται σηµαντική αύξηση, σε απόλυτες τιµές, στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών στο σύνολο των καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάµπινγκ κατά 4,9% και 2,4% αντίστοιχα. Παράλληλα, στους ηµεδαπούς η αύξηση είναι µικρή (2,8% στις αφίξεις και 1% στις διανυκτερεύσεις).
Το µεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης καταλυµάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάµπινγκ συγκεντρώνεται σε αλλοδαπούς τουρίστες, που έχουν το 70,9% των αφίξεων και το 83,3% των διανυκτερεύσεων.

Σχετικά Νέα