ΚΥΣΚΟΙΠ:Στόχος η ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους το πρώτο εξάμηνο του 2016

dragΤους βασικούς άξονες για το πρώτο εξάμηνο του 2016 έθεσε στη συνεδρίαση του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.),το οποίο και συσκέφθηκε σε πλήρη σύνθεση υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης,βασική επιδίωξη του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.  για την επόμενη περίοδο, είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες.

Σην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα,σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκε και το ασφαλιστικό,αν και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν το επιβεβαίωσε.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκε και το μείζον θέμα του ασφαλιστικού καθώς οι πιστωτές αναμένουν  την κυβερνητική πρόταση πριν έρθουν στην Αθήνα στις αρχές του νέου έτους για να ξεκινήσουν  τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό.

Πάντως,εξερχόμενος της σύσκεψης ο  Γιώργος Κατρουγκάλος παρέπεμψε  για τον Ιανουάριο  τις αποφάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.«Τα σπουδαία τον Ιανουάριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Στο αποψινό Κυβερνητικό Συμβούλιο υπήρξε πλήρης συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας (υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς.

Σχετικά Νέα