Φ.Ολάντ:«Αυτή συνιστά τη σημαντικότερη νίκη εναντίον του ΙΚ»

olantH κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά “τη σημαντικότερη νίκη” μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους,είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης “συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ”, προστίθεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι ο Πρόεδρος Ολάντ συνεχάρη τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος Πρόεδρος “διαβεβαίωσε τον Αλ Αμπάντι για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη” απέναντι στους τζιχαντιστές.

Η Γαλλία μετέχει στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ενέτεινε μάλιστα τις επιχειρήσεις της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα