Τουρκία: Στη φυλακή 17χρονος για «εξύβριση» του Ερντογάν

erdoganΚατηγορίες για «εξύβριση» του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης, απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας σε βάρος ενός 17χρονου, ο οποίος και προφυλακίσθηκε, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Έπειτα από μια καταγγελία, ο ανήλικος, ο οποίος εργάζεται ως οικοδόμος και αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του, συνελήφθη στην κατοικία του στο Τσορλού και εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου της πόλης αυτής στην επαρχία Τεκιρντάγ, το οποίο απήγγειλε επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι «εξύβρισε» τον ισχυρό άνδρα της χώρας στη σελίδα του στο Facebook και διώκεται στο πλαίσιο του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί όποιον “πλήττει την εικόνα” του αρχηγού του κράτους με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία τον Αύγουστο του 2014, ο Ερντογάν, οι επικριτές του οποίου καταγγέλλουν τακτικά τις αυταρχικές παρεκκλίσεις του, έχει πολλαπλασιάσει τις διώξεις βάσει του άρθρου αυτού, με στόχο τόσο καλλιτέχνες και δημοσιογράφους όσο και απλούς πολίτες. Μέχρι τώρα έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών ανηλίκων στο πλαίσιο αυτού του αμφιλεγόμενου νόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα